همه افتخارات خود را مدیون انس با قرآن هستم
گفتگویی با آقای محمد کاظم احمد گل، دانشجوی رشته پزشکی و برگزیده رتبه سوم رشته ترتیل بیستمین جشنواره قرآن و عترت در حاشیه برگزاری جشنواره
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت، محمد کاظم احمد گل دانشجوی سال دوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قم و از شرکت کنندگان در رشته ترتیل بیستمین جشنواره قرآن و عترت به پیشینه فعالیتهای خود در زمینه قرآن وعترت اشاره کرد و گفت: فعالیتهای قرآنی خود را از زمان کودکی آغاز کردم و توانستم در مسابقات دانشگاهی رتبههایی کسب کنم.
در سال گذشته، مقام دوم را در رشته اذان همین جشنواره کسب کردم و بسیار خوشحالم که توانستم فعالیتهای قرآنی را در سطح دانشگاه ادامه دهم. همیشه نگران بودم که با ورود به دانشگاه از مباحث قرآنی دور شوم اما خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی قم بستر رشد و پیشرفت را در این حوزه برای من فراهم کرد.
احمد گل در پاسخ به این سوال که چگونه بین تحصیل در رشته پزشکی و فعالیت در مباحث قرآنی تعادل ایجاد میکند، گفت: این دو حوزه مکمل هم هستند و قشر پزشکی کشور به عنوان یک قشر فرهیخته و تحصیل کرده با سلامت جسم انسانها سر و کار دارد که میتوانند از طریق انس با قرآن در حوزه روح و روان نیز فعالیت موثرتری داشته باشند و به بیماران خود کمک کنند.
وی افزود: استادان هستند که در کنار کار طبابت، جزء برترینهای حوزههای قرآنی نیز به شمار میآیند و میتوانند الگوی همه دانشجویان علوم پزشکی باشند. از طرف دیگر، وقتی خود بیماران متوجه می شوند که پزشک معالج آنها، یک حافظ قرآن است آرامش خاطر پیدا می کنند.
این دانشجوی پزشکی در پاسخ به این سوال که فعالیت در حوزه قرآن چه تاثیری در زندگی فردی او داشته است، گفت: قرآن نور و برکت است و هر کسی به هر مقداری با آن سروکار داشته باشد از نور و برکت آن استفاده میکند. اندک فعالیتی که در این حوزهها داشتم باعث ارج و اعتبار مضاعف در برخورد با همکلاسیها، دوستان و نزدیکانم شده است و باعث افتخار من است که حافظ قرآن هستم، به گونهای که من را به عنوان یک پزشک موذن یا حافظ قرآن میشناسند و همه این افتخارات را مدیون انس با قرآن هستم.
احمد گل، در پاسخ به این سوال که به عنوان یک دانشجوی رشته پزشکی چه پیامی از فعالیت در عرصه قرآنی گرفته است که میتواند چراغ راه او در آینده به عنوان یک پزشک باشد، گفت: این جمله خداوند که در قرآن می گوید "شفا به دست خداوند صورت می گیرد"، برای من خیلی کارساز بود و به نظر من اگر پزشکی بر خدا توکل کند و بدانند که تنها یک وسیله است و شفا دهنده اصلی خداوند متعال است به آرامش روحی او کمک می کند. پزشکان در جامعه امروزی باید به رسالت خود آنگونه که باید و شاید عمل کنند و عمل و حرکت در مسیر حرفهای حوزه پزشکی میسر نخواهد شد مگر با تمسک به آیات نورانی قرآن.
این دانشجوی رشته پزشکی، در پاسخ به این سوال که چگونه میتوانیم فضای دانشگاهها را با جشنوارههای قرآن و عترت عطرآگین کنیم و دانشجویان را به شرکت هر چه بیشتر در این مسابقات و جشنوارهها تشویق کنیم، گفت: هر چقدرانس با قرآن بیشتر شود تاثیرگذاری بیشتری دارد.
بنابراین میتوانیم در سطح ساده، طرحهایی تحت عنوان "مانوس بودن با قرآن حتی با خواندن یک آیه در طول روز" در دانشگاهها برگزار کنیم. اگر این طرح در سطح دانشگاهها اجرایی شود و استادان و دانشجویان را برای اجرایی کردن این طرح ترغیب کنیم، فضا به نحو موثری تغییرمیکند. برنامههایی در زمینه قرآن با حضور قاریان مطرح کشوری برگزار شود که این امر میتواند فرهنگ خواندن قرآن را در سطح دانشگاهها به خصوص در قشر دانشجویان علوم پزشکی گسترش دهد.
وی در پایان، در پاسخ به این سوال که ضرورت برگزاری جشنوارههای قرآن و عترت چیست، گفت: برگزاری جشنوارههایی از این دست، باعث کشف و رشد استعدادهایی میشود که تا پیش از این امکان ظهور و بروز آنان نبوده است. اگر این جشنوارهها در دانشگاهها اجرایی نمیشد شاید من فعالیتهای قرآنی خود را پایان میدادم.