متن استاتیک شماره 22 موجود نیست
مقدمه
دانشگاههای به تحقیق مرکز تولید علم و دانش و یکی از ارکان مؤثر در حرکت انقلاب و تنویر افکار مردم محسوب میشوند و اهمیت نقش دانشجویان به عنوان نخبگان نسل جوان در مراحل رشد و توسعه پایدار جامعه، پیروزی انقلاب، تثبیت نظام و دفاع از آن انکار پذیر است.
از این روی، مسائل فرهنگی دانشگاهها و صیانت از جایگاه و منزلت رفیع آنها همواره بعنوان یکی از محورهای اصلی در کلام امام (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله) مورد عنایت خاص بوده است.
پاسداری از جایگاه رفیع دانشگاه و کمک به سالم نگهداشتن محیطهای آموزشی و پژوهشی و تأمین حقوق عمومی دانشگاهیان از طریق ترغیب دانشجویان به حفظ کرامت دانشجویی و مقابله با بی نظمی، هنجارشکنی و نادیده گرفتن حقوق فردی و اجتماعی دیگران از اهداف مهمی محسوب میشوند که شوراهای انضباطی در راستای کمک به تحقق آن تشکیل میگردد.
شورای انضباطی دانشجویان در مجموعه مدیریت دانشگاه تنها مرجع دارای صلاحیت برای رسیدگی به تخلفات و شکایات دانشجویی است که این نهاد حساس علاوه بر مسئولیت خویش در رسیدگی به تخطی دانشجویان از منش دانشجویی و اخلاق متعالی سعی دارد از هرگونه برخورد تحقیرآمیز حتی در مواردی که تخلف محرز گردیده است جلوگیری نماید.
لذا با توجه به قداست علم و اخلاق و محیطهای آموزشی و پژوهشی در شرع مبین و حکومت اسلامی و ضرورت دفاع و حراست از حقوق عمومی دانشجویان، دانشجو موظف است در طول زمان تحصیل در هر محیط اعم از دانشگاه و خارج از دانشگاه، از ارتکاب هر عمل که خلاف شئون و حیثیت دانشجو باشد، خودداری کند. هر گاه دانشجویی در مکانهایی بعنوان دانشجو فعالیت داشته باشد ( محیط های آموزشی، پژوهشی، بهداشتی درمانی، سفرهای دانشجویی، محلهای کارآموزی، خوابگاه و ....) مرتکب عملی شود که برحسب قوانین و مقررات دانشگاهی و کشوری مستوجب کیفر باشد شورای انضباطی دانشجویان میتواند ضمن رسیدگی به تخلف در حیطه آیین نامه انضباطی، موارد را برای برخورد در حیطه کاری مراجع ذیصلاح به آنها نیز ارجاع دهد.
براساس آئین نامه انضباطی مصوب جلسه 358 شورای عالی انقلاب فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مورخه14/06/1374 شورای انضباطی دانشگاهها شامل:
1- شورای بدوی انضباطی دانشجویان 2- شورای تجدیدنظر انضباطی دانشجویان، (واقع در دانشگاه)
3- شورای مرکزی انضباطی دانشجویان (واقع در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی )
اهداف شورای انضباطی دانشجویان:
1 . پاسداری از جایگاه رفیع دانشگاه
2 .کمک به سالم نگهداشتن محیطهای آموزشی، پژوهشی و تامین حقوق عمومی دانشگاهیان
3 . ترغیب دانشجویان به حفظ شأن و کرامت دانشجویی و رعایت حقوق فردی و اجتماعی دیگران
4 . مقابله با بی نظمی و هنجارشکنی
5 . برخورد صحیح و عالمانه با تخلفات دانشجوئی و رعایت تقوی در رسیدگی و تصمیمگیری به امور آنان
شرح وظایف شورای انضباطی دانشجویان:
1 . رسیدگی به تخلفات دانشجویان
2 . جلوگیری از هرج و مرج و بی نظمی در محیط دانشجویی
3 . پیگیری شکایات و گزارشات
4 . پاسخ گویی به استعلامهای استخدامی ادارات و سازمانها و استعلامهای آزمونهای دستیاری، کارشناسی ارشد و کاردانی به کارشناسی
5 . اعلام نظر در خصوص درخواستهای میهمانی، انتقالی و جابجایی دانشجویان
6 . ارائه مجوز فارغ التحصیلی دانشجویان دارای پرونده انضباطی
7 . پاسخ به استعلامهای واحدهای مختلف دانشگاهی در راستای عضویت دانشجویان در شورای مرکزی انجمن ها و کانونها، عضویت در هیئت موسس و شورای مرکزی تشکلهای دانشجویی، عضویت در شورای صنفی دانشجویان، عضویت شورای اصلی نشریات(صاحب امتیاز، مدیر مسئول، سردبیر...) و...
نحوه رسیدگی و صدور احکام در شورای انضباطی دانشجویان
الف ـ رسیدگی به جرائم و تخلفات عمومی دانشجویان (از قبیل تهدید، تطمیع، توهین، ضرب و جرح، جعل، تخلفات رایانهای و مخابراتی، جعل، سرقت، رشوه و کلاهبرداری، اختلاس و...)
ب ـ رسیدگی به تخلفات آموزشی و اداری
ج ـ رسیدگی به تخلفات سیاسی
د ـ رسیدگی به تخلفات اخلاقی
شوراهای انضباطی دانشگاهها میتوانند به کلیه گزارشهای رسیده در مورد دانشجویان، از سوی هر یک از اشخاص حقیقی یا حقوقی در داخل یا خارج از دانشگاه رسیدگی و در صورت احراز وقوع تخلف در حد اختیارات خود حکم صادر نمایند.
ضمناً لازم به تذکر است، ارتکاب هر تخلف محکومیتی را در پی خواهد داشت و تکرار آن تخلف، میتواند موجب محکومیت بالاتری گردد.