• 1401/11/26 - 10:56
  • 128
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

دهمین همایش ملی «قرآن، عترت و سلامت» آغاز به کار کرد

دهمین همایش ملی «قرآن، عترت و سلامت» با رویکرد بین‌المللی، ویژۀ جامعۀ پزشکی با احتساب امتیاز بازآموزی و فرهنگی، امروز ۲۶ بهمن‌ماه در مجتمع عالی امام خمینی (ره) آغاز به کار کرد.

-------------------------------------------------------------------------------------

دهمیــن همــایش ملی «قرآن، عترت و سلامت» با رویــکرد بیــن‌المللی ویــژۀ جامعـــۀ پزشکی با احتساب امتیاز بازآموزی و فرهنـگی، با حضــور مسئـولان و شخصیت‌های عالی‌رتبۀ نظام سلامت کشور و اساتید برجستۀ حوزه و دانشگاه، امروز، ۲۶ بهمن‌ماه در مجتمع عالی امام خمینی (ره) آغاز به کار کرد.

«مرجعیت علمی و بین‌المللی‌سازی نقش قرآن و عترت در نظام سلامت»، «نقش جامعۀ پزشکی جوان در توسعۀ گفتمان قرآن و علم»، «نقش نخبگان قرآنی جامعۀ پزشکی در ترویج جریان مقدس تلاوت»، «فقه و اخلاق پزشکی از منظر قرآن و عترت» از موضوعات این همایش است که با حضور اساتید برجسته در چهار نشست مورد بررسی قرار می‌گیرد.

دکتر مهدی مصری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در مراسم افتتاحیۀ این همایش اظهار کرد: مجموعۀ همایش‌های قرآن، عترت و سلامت، همه‌ساله توسط فرهنگستان علوم پزشکی برگزار می‌شود و هر سال این برنامه با قوت ادامه پیدا می‌کند، چرا که نیاز جدی امروز جامعۀ پزشکی است.

وی با اشاره به اینکه مردم در ۲۲ بهمن سیلی محکمی به صورت دشمن زدند، ادامه داد: سلامت پلی بین دین و امنیت است و از جهتی به مسائل امنیتی مرتبط است، از آن طرف ریشه‌های دینی سلامت ما را بر آن داشته که به چنین همایش‌هایی توجه کنیم. در موضوع کرونا ثابت شد معنویت در کنار اخلاق مؤثر و جوابگوی نیازهای بشر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: قرآن کتاب هدایت است و این آموزه‌های وحیانی از طریق تلاش، مجاهدت، و ایمان به علوم پزشکی جهت می‌دهد. فرهنگ سلامت باید آمیخته با آموزه‌های معنویت باشد و رویکرد ما در علوم نیز باید جهان‌بینی توحیدی باشد.

دکتر مصری با اشاره به اینکه در اسلام علم به دنبال کشف حقیقی است، اظهار کرد: علوم انسانی غرب برای انسان امروز آسیب‌زا شده و باید به آموزه‌های اسلامی توجه کنیم، چرا که با فطرت انسان سازگار است. در سنت‌های الهی اشاره شده سنت تقوا، دانش و معنویت و روابط بین آن‌ها بسیار مهم است و معنویت، علم و سنت‌های الهی با سلامت انسان گره خورده است.

یادآور می‌شود، امروز از ساعت ۱۰ تا اذان ظهر، محمدعلی محققی، مدیریت پنل تخصصی «مرجعیت علمی و بین‌المللی‌سازی نقش قرآن و عترت در نظام سلامت» را به عهده دارد که در این پنل موضوع «پزشکان جوان و مطالعات قرآن و علم» با ارائۀ مصطفی قانعی، «منبع‌شناسی و شبکه‌سازی قرآن پژوهش و سلامت» با ارائۀ یونس پناهی و معصومه شعبان، «شگفتی‌ها و اعجازهای علمی قرآن در علوم پزشکی» با ارائۀ محمدعلی رضایی اصفهانی، «شاخص‌های سلامت از منظر قرآن و عترت» با ارائۀ حجةالاسلام والمسلمین واشیان، «جایگاه درمان و مطابقت با ارزش‌های قرآنی» با ارائۀ مریم کریمی و «آموزه‌های قرآن و عترت در مرجعیت علمی» با ارائه سید رضوی برگزار می‌شود. 

دومین پنل امروز با عنوان «نقش جامعۀ پزشکی جوان در توسعۀ گفتمان قرآن و علم» با مدیریت قاسم رضیعی در نوبت عصر برگزار می‌شود که در این پنل سیدعباس فروتن موضوع «جامعۀ پزشکی جوان، دفاع مقدس و ارزش‌های قرآنی»، ناصر سیم‌فروش با ارائۀ «تجربیات و راه‌کارهای ارتباط با جوانان (فراگیران پزشکی جوان)»، سید محمدرضا کلانتر معتمدی با موضوع «نقش نخبگان و پیش‌کسوتان نظام سلامت در توسعه و اشاعۀ فرهنگ حیات‌بخش قرآن کریم و معارف اهل بیت»، سامر الحکمی با موضوع «مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن و عترت در تحقیقات و پژوهش‌ها» و عباس شیراوژن موضوع «راهکارهای توسعۀ فعالیت‌های قرآن و عترت در جامعۀ پزشکی جوان» در این پنل ارائه بحث می‌کنند.

این همایش فردا ۲۷ بهمن‌ماه نیز با پنل «نقش نخبگان قرآنی جامعۀ پزشکی در ترویج جریان مقدس تلاوت» در نوبت صبح و پنل «فقه و اخلاق پزشکی از منظر قرآن و عترت» در نوبت عصر برگزار و سپس مراسم اختتامیۀ این همایش برگزار می‌شود.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 56347
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید