معرفی رشته و شغل دندان پزشکی
افرادی که در رشته دندانپزشکی تحصیل میکنند باید دستان توانمندی داشته باشند و مهارت بالا و همچنین توانایی کار کردن ظریف و با دقت را داشته باشند تا بتوانند کارهای ظرفیت دندانپزشکی را انجام دهند.
به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشجویی، دندانپزشکی یک علم تخصصی است که وظیفه آن حفظ سلامت دهان و دندان است. این علم میتواند از بسیاری از بیماریها در مرحله اولیه اطلاع پیدا، آنها را درمان و از پیشرفت آن جلوگیری کند.
این رشته شامل دو دوره مجزای 2 و 4 ساله است. در 2 سال اول دانشجویان واحدهای علوم پایه مثل بیوشیمی، آناتومی، بافتشناسی، فیزیولوژی، ژنتیک، میکروبشناسی و ایمنیشناسی را میگذرانند.
بعد از گذران 2 سال اول درس های علوم پایه، وارد دوره تخصصی دندانپزشکی می شوند و درس های اختصاصی خود را در زمینه های زیر می گذرانند:
آسیبشناسی فک و دهان
ارتودنسی
اندودنتیکس
پروتزهای ثابت و اکلوژن
پروتزهای متحرک و فک و صورت
پریودنتولوژی
ترمیمی و مواد دندانی
بیماریهای دهان و دندان
جراحی دهان و فک و صورت
دندانپزشکی کودکان
رادیولوژی دهان و فک و صورت
بازار کار:
شاید چند سال قبل موقعیت شغلی دندانپزشکان خیلی بهتر بود اما در چند سال گذشته به دو دلیل این فرصت های شغلی محدودتر شده که یکی از آنها پیشرفت بهداشت در کشور است و حرکت و پیشرفت جمعی در جهت افزایش سطح بهداشت و مهار کردن بیماری ها باعث شده که مردم کمتر به بیماریهای دهان مبتلا شوند و کمتر به دندانپزشک مراجعه کنند و از سمت دیگر در چند سال اخیر تعداد دندانپزشکان نسبت به نرخ رشد جمعیت زیاد شده است و این به این معنی است که شکل سابق موقعیت شغلی برای دندانپزشکان وجود ندارد به این صورت که شاید در بعضی از نقاط برای هر دو هزار نفر یک دندانپزشک وجود داشته باشد.
افرادی که در رشته دندانپزشکی تحصیل میکنند باید دستان توانمندی داشته باشند و مهارت بالا و همچنین توانایی کار کردن ظریف و با دقت را داشته باشند تا بتوانند کارهای ظرفیت دندانپزشکی را انجام دهند. البته یک دندان پزشک موفق همواره در حال ورزش کردن در کنار کار است تا از مشکلاتی مثل کمردرد و آرتروز گردن دور بماند.
دیگر دندان پزشکان با توجه به محل و شرایط کار درآمد متفاوتی دارند که مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند؛ اما اگر در کلینیک های خصوصی کار کنند، درآمد بالاتری دارند. در کلینیک ها دندانپزشک یک حقوق ثابت دریافت میکند و به ازای هر بیمار نیز درصدی به عنوان حق العمل می گیرند.
نویسنده: مبینا سپاسی
نظر دهید