• 1400/08/17 - 09:31
  • 155
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری دومین کارگاه آشنایی با «آیات قرآن در حوزه سلامت» در دانشگاه علوم پزشکی قم

دومین کارگاه «آشنایی با آیات قرآن در حوزه سلامت» به همت مرکز قرآن و عترت معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قم با تدریس حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد رضا رجب نژاد عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشجویی، دومین کارگاه «آشنایی با آیات قرآن در حوزه سلامت» به همت مرکز قرآن و عترت معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قم با تدریس حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد رضا رجب نژاد عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در سالن امام علی(ع) برگزار شد.

این کارگاه به دلیل شرایط کرونایی با حفظ پرتکل های بهداشتی و حضور حد اکثر 25 نفر برگزار شد. تعدای از اساتید محترم دانشگاه نیز از طریق لینک حضور مجازی کارگاه  http://vc.muq.ac.ir/ayatesalamat شرکت کردند.

دکتر محمدرضا رجب نژاد در ابتدای کارگاه، سخن خود را با بیان روایتی آغاز کردند که بزرگترین وظیفه همه ما این است که سالم از این دنیای کوتاه چشم بپوشیم و در پایان زندگی‌مان به گونه ای باشد که در حال امن وارد بهشت شویم.

آن گاه ایشان به وظیفه خطیر وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی و اعضای هیأت علمی اشاره کرده و بیان داشتند که می بایست همگان در تراز ساخت تمدن نوین اسلامی باشند و گرنه خواسته و ناخواسته خیانت کرده‌ایم.

به گفته عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، تمدن نوین اسلامی موضوع تشریفاتی و شعار صرف نیست؛ بلکه وظیفه بسیار مهم عقلی و شرعی است. ما در جنگ  سایبرنتیک هستیم و باید مراقب این جنگ باشیم؛ مراقب باشیم که مسئولان و اعضای هیأت علمی در زمین دشمن قرار نگیریم.

سپس دکتر رجب نژاد به وجود موضوع 4 روش طبی در جهان اشاره کرده و تفاوت هرکدام از روش های طبی را بیان کردند و این که این 4 روش طبی در تعارض و تعاند هم نیستند؛ بلکه مکمل هم هستند زیرا هیچ روش طبی کامل نمی باشد.

استاد دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه این پرسش را مطرح کردند که علل اختلاف این 4 روش طبی چیست؟ وی به بیان موضوع جهان بینی حاکم بر این 4 روش پرداختند و در ادامه توضیحاتی پیرامون تفاوت نوع نگاه طب اصیل اسلامی که برگرفته از وحی است در موضوع طب که انسان است و نیز هدف طب که سلامتی و از بین بردن بیماری است ارائه دادند.

دکتر رجب نژاد اعلام داشت که همه احکام و تکالیف الهی ضمن اینکه می‌بایست یک مسلمان در برابر آن متعبد باشد، اما دارای فلسه و حکمت های فراوانی است از آن جمله این که همه احکام شرعی به نوعی ناظر به سلامت جسمی و روحی می باشد.

ایشان در پایان به نکته مهمی اشاره کرده و گفتند: هر علمی ضامن بسط تمدن از جنس جهان بینی و ارزش های حاکم بر آن است؛ هر علمی نیازهای مردم و جامعه و ارزش های حاکم بر خود را با نوع نگاه به همان جهان بینی خود حل می‌کند و پاسخ می دهد؛ از این رو اینکه برخی می گویند، علم بی تفاوت است و پسوند و پیشوند اسلامی بر نمی دارد، سخن کاملا نادرستی است. همه علوم دارای جهت است؛ بنابراین به طریق اولی، علوم پزشکی و علوم انسانی تحت تأثیر جهان بینی خواهد بود.

انتهای پیام/

  • گروه خبری : خبر ویژه,اطلاعیه قرآن و عترت
  • کد خبر : 48094

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید