برگزاری بازدید علمی دانشجویان دانشکده پزشکی از مرکز پیوند مغز استخوان
در این اردو دانشجویان رشته پزشکی با حضور در مرکز تحقیقات هماتولوژی-انکلوژی و پیوند سلول های بنیادی بیمارستان شریعتی تهران با ویژگی های این مرکز آشنا گردیدند.
دانشجویان سپس با حضور در مرقد مطهر بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی و در آستانه دهه فجر انقلاب اسلامی با آرمان های امام راحل(ره) تجدید میثاق کردند در پایان به هر یک از افراد به رسم یادبود هدیه ای فرهنگی تقدیم گردید. این اردو به همت بسیج دانشجویی دانشکده پزشکی و با همکاری معاونت فرهنگی-دانشجویی و کمیته تحقیقات دانشجویی برگزار گردید.
به گزارش بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قم در این اردو دانشجویان رشته پزشکی ابتدا با حضور در مرکز تحقیقات هماتولوژی-انکلوژی و پیوند سلول های بنیادی بیمارستان شریعتی با دادن نمونه خون و تکمیل فرم مربوط داوطلبانه به عضویت بانک اهداکنندگان سلول های بنیادی در آمدند. صدیقه حسینی دانشجوی رشته پزشکی در این رابطه گفت: سالانه هزاران نفر در دنیا دچار بیماری های کشنده ای مثل سرطان خون می شوند که برای تعداد زیادی از این بیماران تنها درمان نجات بخش، پیوند سلول های بنیادی می باشد. پیوند این سلول از فرد دهنده سالم و سازگار صورت می پذیرد ولی تنها 30 درصد بیماران در میان بستگان خود دهنده پیدا می کنند و برای بقیه تنها شانس برای زنده ماندن دریافت پیوند از فردی است که با وی هیچ نسبت خویشاوندی ندارد. لذا عضویت در این بانک می تواند نجات دهنده جان یک انسان باشد من احياها فكانما احيا الناس جميعا، هر كس انساني را از مرگ رهائي بخشد چنان است كه گوئي همه مردم را زنده كرده است. محمد مهدی شاطر از دیگر دانشجویان رشته پزشکی ادامه داد: افراد پس از عضویت در بانک اگر برای اهدای سلول های بنیادی انتخاب شوند چند روز به صورت تزریق زیر جلدی داروی G-CSF را دریافت می کنند که باعث افزایش تعداد سلول ها و تسهیل در امر جمع آوری می شود، سپس در روز جمع آوری به مدت 3 تا 4 ساعت سلول های بنیادی توسط دستگاه جمع آوری خواهد شد که این کار به نوعی مشابه اهدا خون می باشد در روش دیگر سلول ها مستقیما از مغز استخوان و تحت بیهوشی جمع آوری می شود. عده ای از افراد جامعه اشتباها تصور می کنند اهدا سلول های بنیادی باعث آسیب جدی به بدن می شود لذا از عضویت در بانک اهداکنندگان سلول های بنیادی غیر خویشاوند خودداری می کنند بدین جهت دانشجویان رشته پزشکی به عنوان افراد آگاه در زمینه سلامت و بهداشت برای انجام این عمل انسان دوستانه پیش قدم شدند تا نشان دهند این کار منافاتی با حفظ سلامت بدن ندارد. ایشان در ادامه گفتند: اخیرا تبلیغات گسترده ای را در فضای مجازی شاهدیم که از ایرانیان در قالب انجمن های به اصطلاح خیریه می خواهند نمونه های فیزیولوژیک خود را برای آن ها بفرستند حتی بعضی از آن ها بسته هایی را به این منظور به صورت رایگان درب منازل می فرستند حال آن که طبق نظر کارشناسان این ها ترفندی است برای به دست آوردن انواع ژنوم انسان های یک کشور و استفاده از آن ها برای مقاصد شوم به خصوص بیوتروریسم. لذا توصیه ما این است که افرادی که تاکنون این تبلیغات را دیده اند و قصد کمک به افراد نیازمند در این زمینه را دارند با مراجعه به مرکز تحقیقات هماتولوژی-انکلوژی و پیوند سلول های بنیادی بیمارستان شریعتی تهران و دادن نمونه خون به این مهم بپردازند.