• 1400/11/02 - 10:20
  • 155
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

مهمترین جلوه تعهد در توجه به نماز و معنویت تجلی می‌یابد/لزوم استفاده از رسانه و هنر برای فرهنگ سازی نماز

دومین نشست شورای اقامه دانشگاه علوم پزشکی قم در سال ۱۴۰۰ در سالن جلسات شهید مطهری ستاد دانشگاه برگزار و در آن بر لزوم استفاده از رسانه و هنر برای فرهنگ سازی نماز تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشجویی، دومین نشست شورای اقامه دانشگاه در سال ۱۴۰۰ با حضور دکتر مصری سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و جناب آقای خامه یار رئیس ستاد اقامه نماز استان قم با هدف تصمیم گیری در مورد مسائل مربوط به اقامه نمازهای جماعت در دانشگاه، در سالن جلسات شهید مطهری ستاد دانشگاه برگزار شد.

رئیس نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم، در ابتدای این نشست ضمن تشکر از اهتمام جناب آقای دکتر مصری به حضور فعال در نمازهای جماعت، تشکیل جلسه شورای اقامه نماز در اولین روزهای تصدی مسئولیت ریاست دانشگاه را نشان از اهتمام ایشان به مسائل فرهنگی و توجه ویژه به امر نماز دانسته و اظهار داشت: شرط اول خدمت، تعهد و تخصص است و در هر کاری، فردی موفق خواهد بود که علاوه بر تخصص کافی در آن امر، به مسائل اخلاقی و دینی نیز پایبند باشد و مهمترین جلوه تعهد، در توجه به نماز و معنویت تجلی و بروز پیدا می کند.

حجت الاسلام والمسلمین طاهری با تلاوت آیه «فخلف منْ بعْدهمْ خلْفٌ أضاعوا الصّلاة و اتّبعوا الشّهوات» گفت: قرآن کریم، دو عامل دور شدن از ذکر خدا که مظهر آن نماز است و همچنین دنیا طلبی و پیروی از شهوت‌ها را از مهمترین عوامل انحراف و انحطاط جامعه بیان کرده است.

وی افزود:  اگر در جامعه اسلامی، آن حالت آرمانخواهی از بین برود یا ضعیف شود و مسئولین و افراد دنبال دنیاطلبی بیفتند و خود و مصالح خود را بر مصالح جامعه ترجیح دهند، به دردهای بی درمانی دچار خواهیم شد.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) درباره اوضاع و احوال آخرالزمان گفت: علم بدون تزکیه و تربیت، علم نیست بلکه ابزار کار است که خیلی اوقات بازیچه شیطان قرار می گیرد؛ لذا قرآن می فرماید «و یزکّیهمْ و یعلّمهم الْکتاب و الْحکْمة» و این یعنی آموزش بدون تربیت و تزکیه، به بیراهه خواهد رفت.

وی ادامه داد: بیمارستانی که در آن توجه به نماز نباشد شفاخانه نیست و محیط اداری که در آن توجه به نماز وجود نداشته باشد، کارهایش نیز برکتی ندارد.

حجت الاسلام و المسلمین طاهری، اولویت بخشی به نماز را از مهمترین اصول برشمرد و ابراز کرد: بدبختی از وقتی شروع می شود که نماز را همطراز سایر امور بدانیم و انجام کارهای دیگر را بر نماز اول وقت ترجیح دهیم. امیدواریم با کمک نماز بتوانیم تعهد نسبت به کار را افزایش دهیم.

سپس جناب آقای خامه یار رییس ستاد اقامه نماز استان قم با تشکر از زحمات ستاد اقامه نماز دانشگاه علوم پزشکی در برگزاری دوره های سلامت معنوی با اشاره به آیه «و للآخرة خیرٌ لک‌ من‌ الأولی‌‌» گفت: همه فعالیت‌ها و تلاش های ما در این دنیا برای دستیابی به سعادت اخروی است و اگر غیر از این باشد خسارت است.

وی با یادآوری بیانات مقام معظم رهبری که شهر مقدس قم را مظهر غیرت دینی دانسته اند گفت: شهر قم در امر معنویت و توجه به غیرت دینی جایگاه ویژه ای دارد و مهمترین جلوه غیرت دینی، توجه به نماز است.

 در ادامه، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قم با تأکید بر نقش تأثیرگذار مسائل معنوی در حل بسیاری از مشکلات و دردهای جامعه به ویژه در شرایط بحرانی کرونا گفت: در قرآن آمده که در شرایط سخت از صبر و نماز کمک بگیرید و به وضوح شاهد آن بودیم که معنویت در شرایط کرونا بخشی از آلام و سختی‌های بیماران را کاهش داد

دکتر مصری با یادآوری این نکته که اگر در شرایط عادی به یاد خدا باشیم، خداوند در شرایط سخت به یاد ما خواهد بود خاطرنشان کرد: ایمان باعث صفای درونی انسان می شود و صفای باطنی، در اعمال و رفتار انسان تجلی پیدا خواهد کرد.

وی با اشاره به برخی از قوانین مبنی بر لزوم توجه به مسائل شرعی و دینی گفت: ما بر اساس اسناد بالادستی به ویژه طرح انطباق، وظیفه قانونی و شرعی ماست که باید شرایطی را ایجاد کنیم که بیماران و همراهانشان در هیچ شرایطی، معطل انجام واجبات خود نشوند.

دکتر مصری با تأکید بر لزوم استفاده از رسانه و هنر برای فرهنگ سازی نماز گفت: باید از تمام ظرفیت‌ها به ویژه هنر برای ترویج فرهنگ نماز و معنویت استفاده کرد و هر اقدامی در این زمینه تاثیرگذار خواهد بود.

  • گروه خبری : خبر ویژه
  • کد خبر : 49429

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید