در بازدید معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از دانشگاه علوم پزشکی قم مطرح شد؛
شیراوژن: مجموعههای فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها نقش نظارتی داشته باشند
در بازدید معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از دانشگاه علوم پزشکی قم بر نقش نظارتی مجموعههای فرهنگی و دانشجویی در دانشگاهها و لزوم اجتناب از مصرفی بودن بودجههای اختصاص یافته به حوزه فرهنگی تأکید شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشجویی، دکتر عباس شیراوژن معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، به دنبال سفرهای استانی این معاونت که بهمنظور بررسی و رفع مشکلات حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور انجام میشود، از دانشگاه علوم پزشکی قم بازدید به عمل آورد.
دیدار و گفتوگو با دکتر محمدرضا قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، بازدید از المان شهدای گمنام و ارائه گزارش معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قم با حضور مسئولان دانشگاه و نشست با دبیران تشکلهای دانشجویی، کانونهای فرهنگی، انجمنهای علمی، شوراهای صنفی، اردوهای جهادی، نشریات دانشجویی و همتایاران سلامت ازجمله برنامههای سفر معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی قم بود که انجام شد.
معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت در جلسه با دکتر شیما آب آب زاده معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قم که با حضور حجتالاسلام والمسلمین طاهری رئیس نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و دکتر بابک فرزین نیا معاون توسعه و جمعی از مدیران و مسئولان این معاونت و معاونین فرهنگی دانشجویی دانشکدهها انجام شد، اظهار داشت: در نگاه نخست شاید ساختار یک مجموعه و بودجهای که به آن اختصاص داده میشود اولین دغدغه باشد؛ درحالیکه مسئله اصلی در یک جمله چیستی هدف اقدامات و فعالیتهایی است که به وقوع میپیوندد.
دکتر عباس شیراوژن تغییر و تحولاتی که در دوران تحصیل یک دانشجو برایش اتفاق میافتد را موردتوجه قرار داد و گفت: میزان رشد انسانی و شخصیتی که برای دانشجویان اتفاق میافتد قطعاً نسبت بهروز اولی که وارد دانشگاه شده متفاوت است؛ شوق خدمت به مردم و صداقت با مردم و حتی احترام به پدر و مادر و پرداختن به شاخصهای انسانی در میان قشر دانشجو مجموعه مسائلی هستند که از بدو ورود دانشجو به دانشگاه، بایستی موردتوجه مسئولان در دانشگاهها قرارگرفته و به آن اهتمام ویژه داشته باشند.
وی بر لزوم تربیت نیروی انسانی فرهیخته و کارآمد در میان قشر دانشجو تأکید و تصریح کرد: ما آمدهایم که انسان تربیت کنیم و خودمان نیز در دل آن رشد داشته باشیم؛ درواقع بایستی فضا را از درون اصلاح کرد و باید در وزارت خانه سیکل معیوب تأمین ساختار و بودجه و ایجاد رقابتهای کاذب اصلاح و بازنگری قرار گیرد.
توجه ویژه مقام معظم رهبری به نقش مجموعههای فرهنگی در بیانیه گام دوم
دکتر شیراوژن در ادامه با بیان اینکه مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم توجه ویژهای به نقش مجموعههای فرهنگی دارند، عنوان کرد: نکات بسیار مهمی در این بیانیه وجود دارد که بایستی همگی به آن توجه و اهتمام ویژهای داشته باشیم.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: حضرت آقا در این بیانیه وظیفه رسمی دستگاههای فرهنگی را داشتن منش و شخصیت اخلاقی معنوی دانستهاند؛ درواقع بخش عمدهای از فضای اخلاقی و معنوی توسط استاد و دانشجویان ما شکل میگیرد و صرفاً دانشجویان محفل قران نباید مبلغ قران به هر روشی باشند و بایستی محبت به قران را هم در میان سایرین ترویج دهند.
این مقام مسئول دلسوزی برای دانشجویان را موردتوجه قرار داد و ابراز کرد: این دلسوزی لازمه انجام کار فرهنگی بوده و اگر محبت و دلسوزی و دوست داشتن کسی که میخواهیم در کار فرهنگی تأثیرگذار باشیم نباشد موفق نمیشویم.
دکتر شیراوژن همچنین با اشاره به اینکه کنترل یا ستیز معقولانه با کانونهای تضعیفکننده اخلاق و معنویت نکته دیگری است که بایستی به آن توجه داشت، گفت: افرادی هستند که در پی ناامیدی و تضعیف اخلاق معنویت هستند و یأس و ناامیدی را به بقیه تزریق میکنند؛ اینها هم بایستی با روشهای معقولانه و با ظرافت شناسایی و هدایت شوند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت توجه ویژه به فضای مجازی را مورد تأکید قرار داد و ابراز کرد: بسیاری از سهم خوراک فکری دانشجویان در فضای مجازی اتفاق میافتد لذا در این فضا نیز بایستی ورود کنیم؛ البته مصونیت بخشی به دانشجویان در این مسیر مسئله مهمی است که بایستی موردتوجه قرار گیرد.
مجموعههای فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها نقش نظارتی داشته باشند
وی در پایان این جلسه تأکید کرد: باید قالبهای متنوعی را در انجام امور فرهنگی و دانشجویی نظر بگیریم ما باید به نقطهای برسیم که مجموعههای فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها فقط نقش نظارتی داشته باشند.
در ادامه معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از بخشهای اداری معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قم، ورزشگاه و میزان پیشرفت فیزیکی موتورخانه این معاونت بازدید به عمل آورد.
نشست با دبیران تشکلهای دانشجویی، کانونهای فرهنگی، انجمنهای علمی، شوراهای صنفی، اردوهای جهادی، نشریات دانشجویی و همتایاران سلامت از دیگر برنامههای سفر دکتر شیراوژن معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی قم بود که انجام شد.
رحمانی زاده دبیر کانون فیلم و عکس دانشگاه علوم پزشکی قم و تهیهکننده و کارگردان فیلم کوتاه باران در این نشست، اصلیترین مشکل مسیر پیش روی دانشجویان در انجام فعالیتهای فرهنگی را کمبود بودجه دانست و گفت: برای ساخت فیلم بعدی بودجه بالایی نیاز داریم که در اختیار دانشگاه بایستی قرار داده شود و بتوانیم آن را بسازیم.
دبیر کل شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی قم و مدیرمسئول نشریه داروگ کنسل شدن کار دانشجویی دانشجویان در بخشهای فرهنگی را موردتوجه قرار داد و ادامه داد: تشکیل جلسه خانه نشریات دانشجویی یک ضرورت است چراکه خانه نشریات اصلیترین مکان برای کمیته اجرایی است.
محمدرضا عزیز خانی همچنین به میزان اختصاص بودجه به حوزه فرهنگی و نبود فضای کافی برای انجام فعالیتهای فرهنگی در دانشگاه علوم پزشکی قم اشاره و تصریح کرد: معاونت فرهنگی دانشجویی مظلوم واقعشده درحالیکه نباید اینگونه باشد.
دبیر کانون خیریه دانشگاه علوم پزشکی قم نیز استقلال مالی کانونهای خیریه دانشجویی را موردتوجه قرار داد و گفت: اگر شرایطی ایجاد کنیم که کانونهای خیریه سراسر کشور استقلال مالی داشته باشند بهتر میتوان برنامهها را پیش برد.
آقای غلامی با بیان اینکه در چند وقت اخیر حمایت از کار دانشجویی کمتر شده و بیشتر به سمت کار کارمندی سوق دادهشده است، تأکید کرد: با یک سری محدودیتها روبرو هستیم و حتی برای کوچکترین کارها هم دغدغه داریم.
آقای صادق پور دبیر انجمن اسلامی مستقل دانشگاه علوم پزشکی قم با تأکید بر اینکه تعدد و تنوع فعالیتهای دانشجویی نیازمند تخصیص بودجههای بیشتر است، نقش و ارتباط دانشجویان با مسئولان و دخیل بودن نظرات آنان در تصمیمگیریها را موردتوجه قرار داد.
آقای احمدی دبیر کانون دانشجویان خارجی علوم پزشکی قم نیز لزوم اعطای وام و تسهیلات دانشجویی به دانشجویان اتباع را مورد تأکید قرار داد و مطرح کرد: فعالیت فرهنگی در چند سال اخیر در میان دانشجویان کم شده و باید انگیزه در میان آنان ایجاد و برای ایجاد انگیزه یک سری امتیازات خاص داده شود.
در بخشی از این نشست آقای احمدی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قم بر لزوم تقویت تشکلهای دانشجویی تأکید و خاطرنشان کرد: احساس میکنم در بحث تمدن سازی اسلامی درزمینهٔ تربیت مدیران در تراز انقلاب اسلامی با یک خلاً روبرو باشیم.
خانم چراغ پور دبیر تشکل خط امام(ره) نیز پرداختن به موضوعات فرهنگی، آموزشی و پژوهشی را سه ضلع فعالیتهای دانشجویی عنوان کرد و گفت: متأسفانه بیشترین تمرکز و دغدغه مندی در میان دانشجویان بحث آموزشی است و به مباحث فرهنگی و پژوهشی کمتر پرداخته میشود.
خانم فاطمه آقا زیارتی دبیر کانون مطالعات دانشگاه علوم پزشکی یکی دیگر از دانشجویان حاضر در جلسه بود که از نبود برنامههای مهارت افزایی در دانشگاه انتقاد کرد و یادآور شد: دانشجویی که وارد حیطه فرهنگی میشود با آزمونوخطا سعی میکند که بهتر شود و هیچ آموزشی برای تربیت دانشجو در نظر گرفته نشده است.
از مصرفی بودن بودجههای اختصاص یافته به دانشگاهها و حوزه فرهنگی اجتناب شود
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نیز طی سخنان کوتاهی در انتهای این نشست صمیمی اظهار داشت: بهعنوان یک نفر نمیتوانم با توده دانشجویان بهصورت فردبهفرد ارتباط بگیرم لذا بایستی با یک سری انتقالدهندگان پیام ارتباط داشته باشم؛ به نظرم مجموعههای دانشجویی در کنار رسانهها و شبکههای اجتماعی مجموعههای تقویتکننده پیام هستند.
دکتر شیراوژن با بیان اینکه دانشگاهیان مسئولیت سنگینی در سطوح مختلف دانشگاه دارند، اظهار داشت: همه ما نگران بالاتر رفتن خدمتگزاری در همه سطوح هستیم و دارای ارزشهای مشترک انسانی و الهی هستیم که این ارزشها در جامعه هدف مشترک است؛ اگر این باورها و سطوح مشترک را در نظر بگیریم؛ در راستای اهداف و ارزشها میتوانیم برنامههای حمایتی دانشگاه را تنظیم کرده و نقش تقویتکننده داشته باشیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در پایان با تأکید بر اینکه بایستی سعی در مصرفی نبودن بودجههای اختصاصیافته به دانشگاه و حوزه فرهنگی داشته باشیم، گفت: باید با امکاناتی که در دانشگاه داریم بتوانیم با خلاقیت و نوآوری بهترین و بالاترین بهرهوری را داشته باشیم.
برای دیدن گزارش تصویری اینجا کلیک کنید
انتهای پیام/
نظر دهید