در نشست هم اندیشی رابطین نماز دانشگاه علوم پزشکی قم توسط مسئول نهاد رهبری عنوان شد:
یکی از شاخصههای تعیین مدیران باید اهتمام آنان به اقامه نماز و فعالیتهای فرهنگی باشد
نشست هماندیشی رابطین نماز واحدهای دانشگاه علوم پزشکی قم در سالن همایشهای امام علی(علیهالسلام) ستاد دانشگاه برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین طاهری مسئول نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی قم در نشست هماندیشی رابطین نماز واحدهای این دانشگاه در سالن امام علی(علیهالسلام) ستاد دانشگاه، ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر و دهه مبارکه ولایت با استناد به روایتی از امام صادق(علیه السلام) گفت: روح تمام اعمال انسان ولایت است و همه اعمال ما وابسته به اوست و بعد از ولایت و شناخت خداوند، محبوبترین کارها نزد خدا نماز است.
وی افزود: واژه صلاة از تصلیة گرفته شده است عرب وقتی میخواهد چیزی مثل آهن را صاف کند آن را به آتش نزدیک کرده و در معرض حرارت قرار میدهد. نمازگزار هم وقتی به نماز میایستد و توجه به مبدا عالم وجود پیدا میکند به واسطه حرارت عشق محبوب و حرارتی که در اثر حرکت معنوی پیدا میکند تمام کجیها و ناراستیهای نفس و رفتارش اصلاح میشود.
حجت الاسلام و المسلمین طاهری همچنین با اشاره به روایتی از رسول گرامی اسلام(ص) درباره نماز گفت: پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) فرمودند اگر کسی به اندازه کوه احد طلا و نقره در راه خدا انفاق کند ولی به نماز اهمیت ندهد از او پذیرفته نیست.
وی ادامه داد: در روایات آمده اگر مردم میدانستند خداوند چه برکت عظیمی در روز عرفه قرارداده است، روز عرفه را مبدا تاریخ خودشان قرار میدادند.
مسئول نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی قم با تاکید بر توصیه مقام معظم رهبری به مسئولین کشور مبنی بر توجه به معنویت گفت: کسی که در نظام جمهوری اسلامی مسئولیت میگیرد باید به مستحبات هم بپردازد چون فردی که در جایگاه مسئولیت قرار دارد بیشتر نیازمند دستگیری خداست زیرا بیشتر در معرض خطر و انحراف است لذا حاج قاسم سلیمانی در اوج جنگ و سختی به نافله های نماز هم میپرداخت و این توصیه رهبری به مسئولین بود.
حجت الاسلام و المسلمین طاهری با ابراز تاسف از کمرنگ شدن توجه به نماز در بین مردم افزود: امروزه در جامعه گاهی شنیده میشود که نماز و معنویت را به مسائل اقتصادی، سیاسی و یا اجتماعی مثل فقر و اختلاس و غیره گره میزنند و این گونه مسائل را بهانهای برای بیتوجهی به نماز قرار میدهند در حالی که نماز حق الله است و ارتباطی به این جور مسائل ندارد.
وی ادامه داد: نماز تنها واجبی است که در هیچ شرایطی از انسان ساقط نمیشود. هر واجب دیگری شروطی برای انجامش دارد؛ مثلا حج و روزه و خمس و زکات شرط استطاعت دارند اما برای ترک نماز هیچ عذری پذیرفته نیست.
مسئول نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی قم به برخی هماهنگیهای انجام گرفته با وزیر بهداشت و مسئولین مربوطه در خصوص اولویت بخشی به امر نماز در گزینش مدیران و اساتید دانشگاه خاطرنشان کرد: از سال آتی مسئله ارزشیابی مدیران، مسئولین و واحدهای دانشگاه بر مبنای نماز پررنگتر لحاظ خواهد شد و یکی از شاخصههای تعیین مدیران باید اهتمام آنان به اقامه نماز و فعالیتهای فرهنگی در ترویج فرهنگ نماز باشد.
حجت الاسلام و المسلمین طاهری ضمن گلایه از برخی رفتارها در ادارات افزود: در محیطهای اداری به بهانه رسیدگی به کار مردم یا جلسه کاری، نماز را تعطیل میکنند در حالی که هیچ کاری حتی طواف خانه خدا مهمتر از نماز نیست و اگر واقعا به فکر کار مردم هستیم میتوانیم در ساعات غیر اداری بیشتر بمانیم و به کار مردم برسیم.
وی با اشاره به مطرح شدن بحث توریسم درمانی در شهر مقدس قم گفت: اگر توریستی از کشورهای عربی و کشورهای مسلمان خارجی به شهر مقدس قم که امالقرای شیعه است بیاید و سراغ نمازخانه یک مرکز درمانی را بگیرد چه پاسخی برای او داریم؟!
مسئول نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی قم در پایان بار دیگر بر لزوم تبلیغ امر نماز به ویژه در فضای مجازی تاکید کرده و افزود: از ترویج و تبلیغ برای نماز در فضای مجازی غفلت یا سستی نکنیم. میتوانیم نذر کنیم که هر هفته یا هر ماه چند مطلب درباره ترویج نماز در فضای مجازی منتشر کنیم.
در ادامه برخی از حاضرین، انتقادات و پیشنهاد خود را در خصوص بهبود وضعیت نماز در واحدهای مربوطه ارائه دادند.
انتهای پیام/
نظر دهید