با حضور مسئول نهاد رهبری دانشگاه برگزار شد
نشست هم اندیشی اساتید مشاوره دانشگاه علوم پزشکی قم
نشست هماندیشی اساتید مشاوره دانشگاه علوم پزشکی قم در سالن امام علی(علیهالسلام) ستاد دانشگاه برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین طاهری مسئول نهاد رهبری دانشگاه در نشست هماندیشی اساتید مشاوره دانشگاه علوم پزشکی قم که در سالن امام علی(علیهالسلام) ستاد دانشگاه برگزار شد، با اشاره به چند آسیب مهم در فضای دانشجویی گفت: عدم آشنایی بسیاری از دانشجویان با خصوصیات و حدود رابطه با جنس مخالف خیلی از اوقات موجب ایجاد رابطههای عاطفی سختی میشود که از هم گسستن این رابطهها، باعث آسیبهای جدی فراوانی مثل انزوا، افسردگی، ضربات روحی و... میگردد.
وی ادامه داد: این رابطههای عاطفی چون آینده مشخصی ندارند، معمولاً دو خسارت بزرگ به بار میآورند یکی اینکه مانع تمرکز و تحصیل فرد میشود و نکته دوم اینکه عموما با شتابزدگی در عمل مواجه میشود و منجر به روابط نامشروع جنسی خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین طاهری دومین آسیبی که متوجه دانشجویان است را عدم توانایی نسل جوان و دانشجویان در ارتباط گیری مناسب با اساتید، والدین و سایر دانشجویان دانسته و گفت: عدم سازگاری با همخوابگاهی یا عدم استفاده از استاد در راستای حرکت و جهش علمی و یا متهم نمودن والدین به عدم درک شرایط، از دیگر مشکلاتی است که متوجه دانشجویان این دانشگاه میباشد.
وی تغییر جدی برخی از ارزشهای اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی بعد از ورود به دانشگاه را از دیگر آسیبهای محیطهای دانشجویی برشمرده و افزود: در حال حاضر، تحصیل علم و دانش، حسن ذاتی خودش را از دست داده و هدف اغلب دانشجویان از تحصیل، صرفا مدرک گرایی و کسب درآمد است.
مسئول نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی قم با انتقاد از اینکه التزام به اعتقادات مذهبی و شریعت در بین جوانان کمرنگ شده است گفت: بی تفاوتی جوانان نسبت به جامعه و مردم بسیار نگرانکننده شده است به طوری که گاهی مشاهده میشود که از حادثههای بسیار تلخ جامعه، کلیپهای طنز درست میشود و افرادی آن کلیپها را به یکدیگر نشان میدهند و با هم میخندند.
وی افزود: جوانان و دانشجویان ما در خصوص رعایت اصول، چگونگی و میزان استفاده از فضای مجازی آموزش ندیدهاند و آسیبهایی که از این طریق به دانشجویان رسیده از جمله کم حوصلگی، تغییر سبک زندگی، تغییر ادبیات گفتاری و نوشتاری و یا حتی متاسفانه ترویج میل به جنس موافق، بسیار خطرناک و نگرانکننده است.
حجتالاسلام و المسلمین طاهری، عدم التزام به قوانین آموزشی و بی تعهدی نسبت به تکالیف دانشجویی را به عنوان پنجمین آسیب قلمداد کرده و تصریح کرد: توسل به اسباب مختلف برای فرار از تکلیف، وضعیت اسفبار کلاسها و آزمونها در فضای مجازی مسئلهای است که امیدواریم با برطرف شدن فضای کرونا بیشتر مورد توجه مسئولین قرار بگیرد.
طاهری با اشاره به جایگاه ارزشمند مشاورین و مشاوره خاطرنشان کرد: تمام این آسیبها با همت اساتید مشاور قابل حل و رفع است.
وی خطاب به اساتید حاضر در جلسه گفت: جایگاه شما اساتید مشاور جایگاه ویژهای است. دانشگاه، شما را دارای صلاحیت برای انجام این مأموریت دانسته و در راستای کمک به انجام وظیفه خطیری که شما سروران دارید، مرکز مشاوره امین دانشگاه فعال شده و رصد خوبی انجام میدهد.
وی ادامه داد: از جمله این فعالیتها، پایش سلامت روانی دانشجویان، انجام تستهای مختلف روانشناسی است.
مسئول نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: آسیبهایی که مشاورین مرکز شناسایی کردند ریشه در مباحث اخلاقی و اجتماعی دارد از این رو به کمک مرکز مشاوره دانشگاه آمدیم و یک مرکز مشاوره به نام مرکز مشاوره امین ایجاد کردیم.
وی افزود: اساتیدی که با این مرکز همکاری میکنند در مراکز مشاوره مطرح در استان مشاوره میدهند و همه این عزیزان یا رشته تحصیلی شان روانشناسی اسلامی است یا دوره های مفصل روانشناسی را گذراندهاند.
حجتالاسلام طاهری خاطرنشان کرد: سعی شده در این مرکز مشاوره اصول مشاوره به طور ۱۰۰% رعایت شود از مکان مشاوره گرفته تا حفظ اسرار که مهمترین است مشاوره است.
وی ادامه داد: مشاوره در این مرکز به صورت رایگان انجام میشود و اگر موضوع حادی باشد به مراکز مشاوره ماوا و حور ارجاع میدهیم.
وی با برشمردن موضوعات مورد مشاوره در این مرکز تصریح کرد: موضوعات مشاوره در حوزه خانواده، ازدواج، تعارضات اخلاقی و اعتقادی، سیاسی، فرهنگی و شناخت شخصیت است.
در ادامه هر یک از اعضای جلسه، پیشنهادات و انتقادات خود را نسبت به فعالیتهای مشاوره در دانشگاه ارائه دادند.
نظر دهید