• 1400/11/16 - 13:14
  • 192
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به بهانه چهلمین جشنواره فیلم فجر؛

معرفی آثار سینمایی که یادی ماندگار از "پزشکان" و "کادر درمان" در قاب تصویر به نمایش گذاشتند

۶ فیلم که جزو آثار قوی سینمای جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شوند فداکاری‌ها و یا دلسوزی کادر درمان علی الخصوص پزشکان عزیز کشور را به خوبی نشان داده‌اند تا ما از دریچه سینما و هنر به آن نگاهی دیگر داشته باشیم.

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشجویی،"کیمیا"، " سرزمین خورشید"، " مرد بارانی"،" دعوت"، " روزهای زندگی" و" بدون تاریخ، بدون امضاء" 6 فیلم جشنواره‌ فیلم فجر در سال‌های گذشته هستند که جزو آثار قوی سینمای جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شوند.

کیمیا

محصول سال ۱۳۷۳ به کارگردانی احمدرضا درویش و با بازی بیتا فرهی و خسرو شکیبایی؛ فیلم «کیمیا» با نگاهی متفاوت، به زندگی یک زن پزشک در روزهای جنگ و پس از آن می‌پردازد.

سال‌های دفاع مقدس علاوه بر رنج و مشقتی که برای کادر درمان درکنار سایر اقشار جامعه داشت، گاه داستان‌ها و وقایع دراماتیکی را نیز برای پزشکان و پرستاران رقم می‌زد.

سکانس‌های ابتدایی این فیلم که شرایط سخت کار پزشکی زیر بمباران دشمن را به تصویر کشیده، بسیار تاثیرگذار است. در این صحنه‌ها، بخش کوچکی از سختی‌های کادر درمان و پزشکان، در روزهای جنگ و دفاع مقدس به نمایش درآمده است.

سرزمین خورشید

فیلمی دیگر از احمدرضا درویش که در سال ۱۳۷۵ با هنرنمایی مرحوم خسرو شکیبایی به تصویر درآمد.

درویش که در اثر قبلی خود با خسرو شکیبایی در نقش پدر کیمیا همکاری کرده بود، اینبار او را به عنوان نقش اصلی فیلم جدیدش انتخاب کرد.

مرحوم شکیبایی با قرار گرفتن در قالب شخصیت دکتر کسری در فیلم «سرزمین خورشید» و تلاش‌هایی که برای نجات جان دیگران می‌کند، تصویر ماندگاری از پزشکان متعهد دوران دفاع مقدس را به نمایش گذاشت.

مرد بارانی

فیلمی جذاب به کارگردانی ابوالحسن داودی که در سال ۱۳۷۸ موفقیت های چشمگیری کسب کرد و فرامرز قریبیان با بازی درخشان خود در جشنواره هجدهم فیلم فجر جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد را کسب کرد.

حدودا ۲۲سال پیش که هنوز علم پزشکی تا این حد پیشرفت نکرده بود، سرطان نقطه‌ی پایانی زندگی بیماران بود. در همان سال‌ها ابولحسن داودی همراه با داود میرباقری فیلمنامه‌ای نوشتند درباره تلاش‌های شبانه‌روزی یک پزشک به نام هادی بارانی در راه کشف داروی سرطان.

فیلم علاوه بر خط داستانی اصلی، شاخ و برگ‌های رمانتیکی نیز داشت که به جذابیت آن اضافه می‌کرد. دکتر بارانی نماد پزشکان متعهدی است که تا نیمه‌های شب برای مداوای بیماران خود در مطب می‌مانند و بی هیچ چشم‌داشتی تنها به بهبود آن‌ها می ‌اندیشند.

دعوت

ساخته ابراهیم حاتمی کیا در سال ۱۳۸۷ با بازی کتایون ریاحی؛ دعوت، درباره زنانی بود که خبر بارداری در شرایط غیر متعارفی به آن‌ها می‌رسید و تصمیم به سقط جنین خود می‌گرفتند.

در تمام اپیزودهای این فیلم پزشک متخصص زنانی حضور داشت که کتایون ریاحی بازی در این نقش را برعهده گرفته بود.صبر و مهربانی این پزشک در تقابل با بیماران خود و لطمه روحی بزرگی در زندگی خصوصی ‌می‌بیند، تصویر پزشک فیلم «دعوت» را ماندگار کرده است.

روزهای زندگی

فیلمی جذاب به کارگردانی پرویز شیخ طادی با بازی هنگامه قاضیانی و حمید فرخ‌نژاد که در سال ۱۳۹۰ ساخته شد.

در این فیلم امیرعلی و همسرش یک زوج پزشک هستند که سال‌ها در بیمارستان‌های صحرایی در خطوط مقدم جنگ مشغول مداوای جانبازان و رزمنده‌ها بوده‌اند.

فیلم با اعلام خبر پایان جنگ، آغاز می‌شود اما در محل خدمت امیرعلی و همسرش حمله‌ی عراقی‌ها ادامه دارد و صدمات جبران‌ناپذیری به این دو پزشک وارد می‌شود. آن‌ها با امید به فعالیت خود ادامه می‌دهند و این موضوع صحنه‌های تاثیرگذاری را در فیلم به‌وجود آورده‌است. تلاش‌های این دو پزشک در فیلم با بازی حمید فرخ‌نژاد و هنگامه قاضیانی از نمونه‌های قابل توجه پرداخت به کادر درمان در سینمای ایران است.

بدون تاریخ، بدون امضاء

فیلم تحسین شده محصول سال ۱۳۹۵ با کارگردانی وحید جلیلوند و بازی درخشان امیر آقایی؛ در این فیلم پزشکی به نام کاوه نریمان که در پزشکی قانونی کار می‌کند، با یک خانواده تصادف می‌کند، اما به ظاهر هیچ کدام در این حادثه صدمه‌ای نمی‌بینند. اما روز بعد جسد فرزند همان خانواده روی تخت کالبد شکافی جلوی دکتر نریمان قرار می‌گیرد.

دلیل مرگ پسر بچه چیزی جز تصادف است، اما در نهایت وجدان پزشکی، کاوه نریمان را به سمتی می‌کشاند که اعترافات متفاوتی را در پرونده درج کند. امیر آقایی بازیگر نقش اصلی این فیلم با گریمی متفاوت تقابل میان واقعیت و وجدان را به خوبی نمایش داده و برای بازی در این نقش کاندید دریافت سیمرغ از جشنواره فیلم فجر نیز بود.

این ۶ فیلم که جزو آثار قوی سینمای جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود فداکاری‌ها و یا دلسوزی کادر درمان علی الخصوص پزشکان عزیز کشور را به خوبی نشان داده تا ما از دریچه سینما و هنر به آن نگاهی دیگر داشته باشیم.

همچنین بایست متذکر شد آثار دیگری نیز در این موضوع بودند که در این‌جا ذکر نشده و صرفا این ۶ اثر گلچین و انتخاب گردیده است.

نویسنده و تهیه گزارش خبری : پارسا جعفری

انتهای پیام/

  • گروه خبری : خبر ویژه,کانون سینما رسانه
  • کد خبر : 49698
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید